Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

7 Users Responsed To " Kena tag?? Lagi??? "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

mdnaza said,

6-9-2008 in 04:58:55 at 219.94.41.166    

aku ada sket suggestion.
1) kalau ada video lesson yang sempat ko buat, just letak aje…simple & sempoi pun tak pe…if not link ke video lesson others people punya…cam lesson
Don’t Cry (solo) – yng penting ko paste sket GP5 solo tab…explain sket2…nie pentatonic scale dia pakai guna AM, ada bend, slide, hammer-on..bla..bla..bla
takpun letak mp3 file instead of video file…

yng penting user leh tengok cara main solo and they have to PRACTICE to get it…cam website http://www.lickoftheday.blogspot.com/

2) mungkin ko bleh citer pasal guitar effect sket…kasi tunjuk demo…

brand yang aku guna pun brand Behringer (ko bleh check kat Behringer.com).
-Blues Overdrive, Digital Delay, Ultra Tremolo, Ultra Wah ke Hell Babe (wah2) ke.

3) atau ko buat camni…Solo Pembakar Perasaan cth..sesapa nak kasi contribution video/GP5 ke bla..bla..bla..(nie just idea)

4) nnt aku pikirkan….

wa'ah said,

6-9-2008 in 05:07:43 at 211.25.51.203    

chait…
tag aku balik..kurang asam

mala said,

6-9-2008 in 05:50:27 at 203.12.220.63    

life is unfair, dear brother.
hahahahahahahahaha.

Epong said,

6-9-2008 in 06:41:25 at 60.48.149.162    

wa’ah..
padan muko.. muahahahahah!
.
mala,
unfair indeed.. heheh!

Epong said,

6-9-2008 in 06:49:27 at 60.48.149.162    

mdnaza,
thanks for the link.
(1) author of that blog memang commit gila! cool site! updated almost daily! unfortunately aku takleh nak commit regular video update camtu – kalu buat jugak kang, ade la anak2 aku enter frame la, pastu kang dgr ade org komplen suruh jaga anak ke ape ke.. heheheh!
.
(2) recording time aku biasanya time lunch weekdays, which aku kena travel back 30km from the office, barely have enough time to warm-up, then travel back to work.. minyak pun dah naik harga.. so, benda ni takleh nak practise lagi.
.
(3) the only solution i can find is, record malam lepas suma org tido, but i have to channel the audio to soundcard. then aku kena sync audio and video.. tapi video memang nampak gelapsss..
.
(4) nevertheless i would try to come up with the new video in the near future…
.

mdnaza said,

6-9-2008 in 07:01:14 at 219.94.41.166    

slow2 man…

Hafiz said,

6-9-2008 in 11:35:58 at 60.50.132.111    

huh??abg epong….nape name saya up kat “5 ORANG YANG ANDA MAHU TAG”???..saya lum ada blog mau kasi isi da…hehehe…

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy