Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

12 Users Responsed To " String Skipping "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

mdnaza said,

5-12-2008 in 03:14:07 at 219.94.41.166    

epong, string skipping diminished arpeggios :) he..he..

nie simple exercise sket…(yng aku tau)…
guna C major scale (3 notes per-string) utk string skipping

e|——5-7-8—-7-8-10—–8-10-12——10-12-13/15-
B|—————————————————
G|-5-7-9—-7-9-10—-9-10-12—–10-12-14———–
D|—————————————————
A|—————————————————
E|—————————————————

lepas tu buat descending plak..(reverse balik apa yang
dah main kat atas…)

pastu, try la apply A harmonic minor buat cam kat atas :) . mostly start guna G# key instead of A

chow…

Epong said,

5-12-2008 in 03:42:24 at 60.48.149.162    

thanks mdnaza for providing the exercise! heheh.. save sket mase aku nak mencarik..

crazecousa said,

5-12-2008 in 08:11:13 at 124.13.195.152    

epong…try post lagu yang ko main leh x?
nk blaja and kalau bleh buat slow part, so leh la org lembab cam aku ni blaja n curik chord…hehe
asemekom peace bro…

Epong said,

5-12-2008 in 08:58:49 at 60.48.149.162    

you mean, tab utk demo Pentatonic tu ke? insyaAllah..
.
curik? ceh.. bende pun free, takyah curik2.. amek je.. heheheh!

crazecousa said,

5-12-2008 in 10:00:33 at 124.13.195.152    

hehe xkisah le…. lagu pape ke…kalau bleh ko buat la part solo ke ape…n satu laju n satu part slow…sng nk blaja hehe

Epong said,

5-12-2008 in 10:16:30 at 60.48.149.162    

ok, nanti aku buatkan insyaAllah.. tapi bukan mase terdekat la ek, bz gilos ni..

crazecousa said,

5-12-2008 in 15:58:52 at 124.82.55.70    

xpe² ko setelkan mane yg penting dlu..hehe
kalau ko ajar skill gitar pun masyukk gak..sangap ilmu nih hehe

Epong said,

5-13-2008 in 00:51:23 at 60.48.149.162    

lepas ni aku plan nak buat lesson pasal alternate picking ngan bending ngan vibrato ngan legato ngan ape2 bende yg ada kaitan ngan shredding la.. tgh compile material ni

Hafiz said,

5-13-2008 in 06:44:36 at 60.53.12.142    

nanti karang bile semua video dah compile nanti..pastu semua org kat blog ni dah boleh….

JOM KITA WAT SHREDDING FESTIVAL!!!!!hehehehe

Epong said,

5-13-2008 in 07:26:14 at 60.48.149.162    

uuu.. sounds good.. heh!

WinGs said,

5-13-2008 in 14:26:20 at 60.53.200.71    

wahh..bangge aku name aku sebot kat sane..heheh
trime kasih pong..ko mmg byk ilmu2 gitar..tank q..

Epong said,

5-14-2008 in 07:08:57 at 60.48.149.162    

ko yg tanya WinGs, aku kena la mention name ko.. baru la authenticate sket soalan tu.. heh..
.
ilmu tak banyak, yg mane ade kita share sama2.. ko pun kalu ade ilmu, share2 la kat sini.. heh..

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy