Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

36 Users Responsed To " Video: Pentatonic (and Song of the Month: May) "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

cInd said,

5-7-2008 in 03:47:56 at 219.93.98.101    

chipp!! nak tukar topic sikit.. watch this! http://www.youtube.com/watch?v=ntReE2n15bo
she is sooooo amazing!

btw, good video..!

Epong said,

5-7-2008 in 03:49:34 at 60.48.149.162    

this is good too..
.
http://www.youtube.com/watch?v=589Mvlz6LWE
.
and no chipp here!!

Hafiz said,

5-7-2008 in 08:50:12 at 60.53.14.197    

mak ai sedap giler lagu yg abg epong wat tu…care laaa!!!!nak tanye ckit abg epong nape..camera tu jap foucs kejap kabur???….mengganggu skit da…

cantik gak pempuan yang men gitar..hehehehe…gatal plak rasanya…hehehe…

Epong said,

5-7-2008 in 08:59:46 at 60.48.149.162    

hafiz,
.
isk, tu demo main hantam saja daa. riff die aku amek riff johnny b good ke ntah ape ntah.
.
camera digital murah. biase la. heheheh! nak invest kat camcorder tak mampu. don’t worry. one fine day musti aku upgrade punya.
.
kalu bujang takpe gatal. dah kawen kena professional. takleh concentrate kat muka, tapi kat talent.. heheheheh! kononnyeeehhh! muahahahaha!

agus said,

5-7-2008 in 09:05:00 at 218.111.193.34    

Kristin Kreuk dalam movie Partition.. ok sket kot.. sbb dia jadik wanita Muslim.. hahahahaha

Epong said,

5-7-2008 in 09:28:42 at 60.48.149.162    

Partition? harus tengok neehhhhh!

cInd said,

5-8-2008 in 02:38:29 at 219.93.98.101    

men! huh!

Epong said,

5-8-2008 in 06:35:56 at 60.48.149.162    

cInd,
tu cuma professional interest je, feast of the eyes and ears.. but not the heart.. heheheh!

Hafiz said,

5-8-2008 in 06:48:41 at 218.111.167.41    

hahahaha…setuju sgt abg epong…
naseb bek saya masih bujang …hehehe..leh la gatal2…hahahaha…

hahaha…tapi saya ada budak pempuan cina minat kat saya..minat jerk..bukan gatal….hahahaha…kena ajak masuk islam dulu da…hehehe…

Hafiz said,

5-8-2008 in 06:49:49 at 218.111.167.41    

BELIA BENCI DADAH!!!!! YA!!! SHREDDING GUITARS TANPA DADAH!!!!….hehehehe

cInd said,

5-8-2008 in 07:34:02 at 219.93.98.101    

yeah right..

sorry guys.. i just don’t like her, no matter how good she is in playing guitar and stuff (no doubt bout that).. i just don’t.

Epong said,

5-8-2008 in 07:44:50 at 60.48.149.162    

ok cInd, respect your view..
.
we just like her, we are not crazy about her.. heh..
.
larikkkkkkkkkkkk!!

WinGs said,

5-8-2008 in 15:23:53 at 118.100.242.114    

tgk power ko main..cube tes lagu crying malmsten..bole tak..??

mdnaza said,

5-9-2008 in 02:34:24 at 219.94.41.166    

good job bro…pasal pentatonic nie ko tunjuklah sket camne nak apply..aku bg contoh solo Don’t Cry from Gun N Roses guna Pentatonic etc…

Epong said,

5-9-2008 in 07:01:41 at 60.48.149.162    

don’t cry and crying.. macam plan je korang nih? heheh!
.
wings, malmsteen kalu, aku kalah.. heheh.. tak pernah main walau satu pun lagu dia. dgr ok.. nak main tu aku rasa cam malaaaass jek.. ntah apsal ntah.. kalu nak berguru style malmsteen, tanya dak agus.. memang kaji sampai tali gitar malmsteen pun dia tau berapa saiz gauge..
.
mdnaza, kalu don’t cry mungkin aku buleh try, pasal Slash memang hantu pentatonic pun.. nanti aku elaborate lagi dalam video akan datang.. insyaAllah..

WinGs said,

5-9-2008 in 08:22:06 at 60.53.182.122    

haha..mane ade plan..takpe kalo ko tanak men lagu mastem..tpi cube tes ko main lagu air-jason becker..baru bole tgk kehandalan ko .tak gitu..

Epong said,

5-9-2008 in 08:27:14 at 60.48.149.162    

wings, tang neo-classical ngan intervallic solo ni nanti dulu la.. heh.. terlampau laju sgt, takde mase nak upgrade skill dah.. laju aku dah tara tuuu je.. abih2 target aku nak cope ngan Gentaro punya speed, cukup la tuu.. heheh!

agus said,

5-9-2008 in 15:47:51 at 60.53.231.49    

aku pun lama dah tak main lick2 malmsteen tuh.. dulu rajin gaks nak berlatih… tangan dah keras dah.. hahahah… aku tengah nak pulun man kidal nyer solo nih.. baru dapat sket2… dah naik boring dah asyik denagar lagu yg man kidal main dalam kereta tiap2 pagi.. hahahhahahaha

oit pong… itu hari masa lunch aku gi guitar collection depan office…. aku duduk kat kedai tu test LTD MH100 QM.. bunyi nyer agaks best gaks aa.. kaler pun lawa.. build quality top class.. cam Ibanez S Series nyer build quality… aku ingat kalau ada sen nak sambar satu…

Epong said,

5-12-2008 in 00:35:49 at 60.48.149.162    

LTD? die pakai bridge ape ek? Kahler kan? berapa sen lak tu?
.
jap aku nak survey..

mdnaza said,

5-12-2008 in 02:32:12 at 219.94.41.166    

ok. takpun ko letak je Steve Vai – For The Love Of God :)

Epong said,

5-12-2008 in 03:46:34 at 60.48.149.162    

steve vai kalu.. boleh kot, tapi dia punya feel takleh challenge tu! heheh! kengkadang tgk cam.. ummm.. tak sampai hati lak nak cakap.. ade unsur 18sx.. muahahahahah!

Hafiz said,

5-12-2008 in 06:41:00 at 218.111.212.140    

eh???abg epong LTD MH100 QM…bukan pakai double locking bridge ka???mcm floyd rose….

agus said,

5-12-2008 in 16:05:46 at 60.51.88.39    

oit epong.. MH 100 QM pakai floyd rose bridge… aku minat kat gitar tuh.. sbb simple and easy… bunyi pun sedap…

Epong said,

5-13-2008 in 00:54:57 at 60.48.149.162    

floyd rose? hmm.. aku nak try bridge lain lak, nak buat comparison, edge (ori) ngan kahler (ori)..
.
skrg tu target nko ke agus? ape cer ngan ibanez?

Hafiz said,

5-13-2008 in 06:39:37 at 60.53.12.142    

hahaha….klo abg epong nak cari yang bridge guitarnye kahler nie..guitar yg saya syorkan…. siap ada dua bentuk lagi…hehehe

http://www.espguitars.co.jp/grassroots/g-spec/index.html

guitarnya yg belah bawah bentuk mcm King-V ngan Rising Star..

Hafiz said,

5-13-2008 in 06:41:28 at 60.53.12.142    

tapi kene order dari ESP sebab guitars G-Spec (Global Spec) bawah company ESP mcm grassroot gak….

banjarconverto said,

5-14-2008 in 04:47:25 at 118.100.13.190    

gempak la skill epong..aku tumpang bangga la gak sebab skill ko sampai camni sekali beb. bila lagi nak buat band? aku cadangkan nama band tu Jasin Hill 90210..kihkihkih

Epong said,

5-14-2008 in 07:04:48 at 60.48.149.162    

jasin hill 90210?? muahahahahahahaha! kuch neihi mere dosti bastian sahappp hei.. har har harr!
.
mana gempak daa. biaaase je.. saing2 amed ngan agus je nih..
.
buat band? maleh laa.. biar la band masa main Malam Srikandi kat Wolvehampton tu yg last aku main band. lepas ni jamm ngan PC je kat umah.. har har har..

Epong said,

5-14-2008 in 07:06:12 at 60.48.149.162    

hafiz,
.
aku dah ilang minat ngan floyd rose la, nak test lain lak.. in the near future maybe Kahler, next year hopefully ZR Tremolo..
.
huuu.. ZR Tremolo.. tu dream bridge aku tuuu!

agus said,

5-14-2008 in 07:06:59 at 218.111.193.34    

ibanez string cepat karat aa … even original… aku ingat mmg problem dia aa ibanez tuh…
users kat US banyak sembang dalam forum..

Jessie Martin said,

5-15-2008 in 16:05:29 at 216.67.48.222    

Love this site!

Great info and killer instruction!

Thank you

Malaysia guitar forever

banjarconverto said,

5-16-2008 in 01:15:45 at 118.100.13.190    

epong, ko tak pegi tgk marie digby kat 1 utama ke 14 May hari tu? dia ada dtg sini buat promo album unfold dia tu..

Epong said,

5-20-2008 in 04:29:44 at 60.48.149.162    

Jessie Martin man,
whoaa! thanks man! you have different fingering styles yet very smooth techniques at high speed! great!
.
bastian,
maleh laa.. mesti crowded gila ari tu.. baik dok umah main gitar.. muahahahaha!

boboy said,

2-8-2011 in 20:20:16 at 64.255.180.150    

aq xtau maen gtarla.

boboy said,

2-8-2011 in 20:21:35 at 64.255.180.150    

tlngla aq.

boboy said,

2-8-2011 in 20:23:54 at 64.255.180.150    

tlg ar

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy