Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

14 Users Responsed To " Video Explanation.. "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

mdnaza said,

4-15-2008 in 05:48:21 at 219.94.41.166    

wah..cayalah epong…baru le faham aku…he..he..

Hafiz said,

4-15-2008 in 07:43:44 at 60.53.12.120    

ooo..rupenya ade kacukan mode da….hahahaha…baru paham klo x …blur giler…hehehe…

maimanas said,

4-30-2008 in 14:23:27 at 144.32.126.15    

errkk..xphmla plk gitar2 ni…hehe…nway salam ziarah…. go yorkies!! :D

Epong said,

5-2-2008 in 00:51:39 at 60.48.149.162    

yorkies rule! heheh.. thanks for visitng my York friend..

agus said,

5-2-2008 in 01:25:09 at 218.111.193.34    

york rules!!! hahaha

cInd said,

5-5-2008 in 09:02:26 at 219.93.98.101    

i miss york!! esp jalan kecik yg kat hujung nak pi sainsbury tu.. yg ada kedai gadget kat hujung tuh.. and JJB kat hujung sini.. apa namanya eh? Goodramgate kot..sebab situ banyak charity shops!! heheh.. suka browse kat situ..

pas tu fish&chips kat ngan The Shambles.. and oh.. the borders.. and the newgate market.. theathre.. all the stores in coney street, the Gap, etc..etc..etc..

huk!

Epong said,

5-5-2008 in 09:10:58 at 60.48.149.162    

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

let’s go back to YORK!!!

mdnaza said,

5-9-2008 in 02:49:56 at 219.94.41.166    

epong, nak tanya sket. kita boleh juga main 3 notes-per-sting ex. guna A harmonic minor

scale A harmonic minor: A B C D E F G#

e|———–DEF–
B|———G#AB—
G|——–DEF—–
D|——G#AB——
A|—–DEF——–
E|—G#AB———

nie kira aku masih main guna scale A harmonic minor kan cuma kurang key C. Any idea ? TQ.

Epong said,

5-9-2008 in 07:19:27 at 60.48.149.162    

yep, ni masih dalam scale A Harmonic Minor without note C. though scale ni takda Modes tau. Modes cuma apply kat scale Major ngan Minor Descending je.
.
Jarang org apply scale ni, ko buat lagu ape mdnaza?

mdnaza said,

5-12-2008 in 02:55:55 at 219.94.41.166    

aku tgh nak mastering teory harmonic minor. pastu, camna guitarist apply scale nie for arpeggio.

mode dia plak…fuh…
Locrian #6
Ionian #5
Dorian #4
Phrygian Major
Lydian #2
Alt Dominant bb7

Epong said,

5-12-2008 in 03:44:43 at 60.48.149.162    

uyooo.. esok kalu dah master.. ko tulis la satu artikel.. nanti aku postkan la kat sini. aku tak jenguk langsung scale tu.. heheh!

mdnaza said,

5-12-2008 in 10:10:26 at 219.94.41.166    

pasal scale nie, yngwie banyak apply kat Arpeggio From Hell…tu pasalla aku kena study scale nie…
blum study lg pasal diminished scale+pattern :(
*ana pun sudah peningla…

Epong said,

5-12-2008 in 10:21:47 at 60.48.149.162    

oooo.. patut la, malmsteen punya lagu. aku memang tak terikut malmsteen ni. ko boleh geng ngan agus. aku suka dengar je malmsteen ni, tapi influence aku nak main sekarang ni lebih kepada Gentaro ngan Ozielzinho. so aku banyak kaji pattern diorang je.
.
Nak study and main malsteen punya lagu ni, aku nak kena amek time sket, and masalah aku, time is limited. tu sebab aku settle down dengan easier scale and shredding style. cepat sikit nak achieve.
.
Tapi memang aku respect kesabaran korang yg minat malmsteen ni. sebab aku takleh nak catch up ngan korang bab2 ni. keep up bro!

agus said,

5-12-2008 in 16:03:31 at 60.51.88.39    

Fuhhh.. tu dia… Arpeggio From Hell… sampai rosak MP3 kalau aku dengar lagu tuh… hahahaha (camner laa MP3 buleh rosak)…. tapi bro… lu kena dengar Malmsteen main Gates of Babylon (lagu Rainbow yg Dio nyanyi)… perghhhhh…. tuh baru rock… nak2 part “spanish” acoustic kat hujung lagu tuh… berasap kepala nak follow…

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy