Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

13 Users Responsed To " Revolusi Gitaris Malaysia? "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

Hafiz said,

3-26-2008 in 08:16:25 at 60.48.207.219    

huh???bukak blog???? bila saya dah beli guitar karen ngan bile dah pro nanti….insyallah….amin….

hidup REVOLUSI GUITAR MALAYSIA!!!!!

Epong said,

3-26-2008 in 08:41:13 at 60.48.149.162    

InsyaAllah.. that day will come sooner that you expect bro..

Hafiz said,

3-26-2008 in 12:24:34 at 60.48.207.219    

amin….

luffy said,

3-26-2008 in 14:40:33 at 202.186.45.190    

time aku bace part revolusi tuh aku ingatkn blog ni da tukar ke blog politik hehehe…
bertuah aku dpt jmpa blog nih. 2-3 taun.. aku ingatkan leh men gitar dlm 2-3 bulan je pastu da expert….

Epong said,

3-27-2008 in 00:12:20 at 60.48.149.162    

huish! jgn disebut hal politik sini.. heheh! blog politik dah melambak2 dah, blog gitar berapa kerat jek..
2-3 bulan tak mustahil luffy, ko kumpul dulu semua material, pastu practise 8 jam sehari, practise lak bukan satu material jek.. tukar2, 1 jam alternate picking, 1 jam bending ngan vibrato, 1 jam speeding, 1 jam main lagu.. insyaAllah boleh.. seriyes!

Hafiz said,

3-27-2008 in 09:51:37 at 60.48.207.219    

wah!!!…tapi kene susun mase yang baik klo nak wat lapan jam tu…nak study lagi,buat homework lagi..waaa….banyak beb ..klo dua jam cukup x abg epong???

luffy said,

3-27-2008 in 12:48:12 at 202.186.45.190    

8 jam….
aku skang ni average cume leh men gtar dlm ~2jam…seminggu. itu pon klu ade mase n time roommate aku g church. blan 4 ni da blik kg. sgan gak ngan mmbe 1 kg klu ad gitar letrek tp x reti men.

Epong said,

3-28-2008 in 00:25:26 at 60.48.149.162    

2 jam ok ape.. janji focus dalam masa due jam tu.. decide ape bende yang kita nak practise.. jgn practise bende yang sama dalam masa 2 jam. Tukar angin sket, pastu balik kat exercise tadi.
Dalam masa 2-3 bulan dah boleh grab dah..

c|nd said,

3-28-2008 in 05:35:52 at 219.93.98.101    

2008 revolution.. YOGA!

heheh…

Epong said,

3-28-2008 in 06:51:15 at 60.48.149.162    

wahhh.. pi buat kat blog sendiri.. sini semua gitar.. muahahahaha!

WinGs said,

4-26-2008 in 09:13:00 at 60.53.187.4    

pong..slalunye ko practis gita brape jam shari..??pling2 koman pun kalo main gita brape jam spatutnye..??ade org nk jual gita gibson..250..murah mmg murah..tpi dah 2 org pake..gibsn celop bole la jual murah2..tpi aku bli gak..tak kisah..cmne nak tgk gita tu elok lagi ke tak..??

Epong said,

4-28-2008 in 02:20:36 at 60.48.149.162    

selalu 2 jam per session..
.
hmm.. ok la price tu.. kalu nak tau gitar ok tak ok, on clean tone, test ade buzzing fret tak.. ade banyak lagi criteria, macam pickup condition – ada karat ke tak, bunyik ok lagi ke tak..

norf said,

5-30-2010 in 19:42:08 at 222.124.203.13    

salam… bro, baru je jumpe page ni… pergh, xtau nk cakap ape.. im speechless!!.. this is a great website for malaysian guitarist… keep up your good work bro… kalo ade rezeki, nk gak tlg ko wat keje… respect!

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy