Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

16 Users Responsed To " Video Lesson: Latihan Jari 1,2 dan 3 "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

luffy said,

3-24-2008 in 06:58:31 at 202.186.45.183    

[While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, It’s the Love of ALLAH that will put you OVER THE TOP!]
-insap aku…
neway thanks bro 4 da lessons. wlupun aku cme dload tabmu je sbb xleh nak tgk klip lesson..

Epong said,

3-24-2008 in 07:02:17 at 60.48.149.162    

Alhamdulillah.. sesame la kita insap..

isk.. rugi la takleh tgk video.. aku harap ko dapat komen.. takpe la.. bile dapat tgk nanti komen ek?

ataupun.. gi kat keepvid.com letak URL video tu, pastu download je.. tgk pakai flv player..

c|nd said,

3-24-2008 in 07:16:03 at 219.93.98.101    

bro.. penataan cahaya kurang lah.. kena invest sikit beli spotlight!!

luffy said,

3-24-2008 in 07:33:52 at 202.186.45.183    

aku x dpt tgk pon sbb speed wayarless kat sni lembap gile nak mam–. nak donlod lagila. berjanggut nunggu. nti aku dpt tgk aku komenlah…

Epong said,

3-24-2008 in 07:39:31 at 60.48.149.162    

spotlight? tak beli spotlight pun dah kena puasa lagi mau beli spot ka? ayyaaa.. lebih baik beli ‘spotka’ maaa..

crazecousa said,

3-24-2008 in 08:24:32 at 60.50.128.246    

1st skali bro epong..aku mmg salute la ngan ko punye effort nk buat page nih…mmg aku tabik kt ko la, bukan senang org nk curah ilmu die mcm tu je, nk lagi tanpa bayaran lak tuh…serius beb…ilmu ko kasik ni aku bnyk gak praktis especially scale ngan yang lain2 tuh..
bro epong..keep it up bro..aku mmg peminat setia ko punye blog nih..serius bro. hope ko update slalu la page ko ni sebab aku mmg dahagakan ilmu muzik nih.
stay tuned bro…we’re music lovers

Epong said,

3-24-2008 in 08:41:29 at 60.48.149.162    

heheh! no problem crazecousa.. the more you give, the more you get actually.. you keep on visiting, and i’ll keep on posting.. deal?

umm.. coming up next.. Pentatonic Minor scale.. stay tune!

Hafiz said,

3-24-2008 in 12:05:34 at 218.111.176.79    

wahh!!! care la endingnye… hehehe cool beb!!!

ALLAHU AKHBAR!!!!!
hidup gelanggang gitar!!!!
semoga abg epong murah rezeki kerna elah berjasa mencurahi ilmu shredding kepada kami sume!!!

Epong said,

3-25-2008 in 00:25:52 at 60.48.149.162    

main gitar, main gitar jugak.. semayang jgn tinggal.. zikir jgn lupa.. heheheh!
semua benda jadi lagha kalu orang tak ingat Tuhan..
thanks hafiz.. esok dah pro ko la pulak ajar orang free of charge ek? heheh!

Hafiz said,

3-25-2008 in 06:41:52 at 60.53.141.26    

Betul…. ingat tuhan kita tidak akan sesat jalan…

huh??? no problem…insyallah…

luffy said,

3-26-2008 in 14:48:06 at 202.186.45.190    

akhirnya dapat gak aku donlod vid ni.
cam advance sket ar scale shape/pattern die. aku 5 basic box/pattern pon merangkak lagi huhu. men sebijik2 plak tu. brape lame ek bro epong ezsais so that i can incorporated those 5 pattern like what u did?
knp stail duduk stail klasikal?

luffy said,

3-26-2008 in 14:49:57 at 202.186.45.190    

i mean brape lame i need to ezsais,not u hehe..

Epong said,

3-27-2008 in 00:21:39 at 60.48.149.162    

luffy, kalau ko apply tips dalam buku correct practise, aku rasa 2-3 hari ko boleh grab bende2 ni. tapi ingat, start slowly, jgn concentrate on speed lagi.
kenapa aku duduk camtu?
(1) dulu aku berangan nak beli V-Shape, so practise la cara camtu dulu, last2 ilang minat kat V-Shape, terus lekat style tuh.. heheh!
(2) senang nok focus video shot kat neck gitar.
(3) cover perut.. MUAHAHAHAHAHA!

Epong said,

3-27-2008 in 00:35:49 at 60.48.149.162    

advantage kalau duduk style ni adalah:
(1) tak banyak lari style kalu main berdiri sebab tangan kiri / fretting hand dah biasa ‘tergantung’.

(2) provide more control bila kita main kat higher frets.

(3) bila tangan dah biasa ‘tergantung’, senang nak increase speed sebab jari dah biasa tekan fret dgn force yang sgt sedikit.

Hafiz said,

3-27-2008 in 09:49:20 at 60.48.207.219    

ooo…patut le klo saya men guitar klasik duduk cara mcm tu leh speeding…..hmmm…baru paham knape…thanks abg epong….

apis N9T said,

3-19-2011 in 04:54:24 at 203.82.92.70    

thx…la bro…sbab share teknik guitar nie…sye x ktam pon blajar guitar nie dulu…blajar sendiri jew…sjak keblkgan nie sye aktif blik…jari jemari pon da keras blik…huhu…

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy