Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

38 Users Responsed To " Intorduction to Ibanez Guitars "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

MaTt said,

3-11-2008 in 02:11:10 at 60.54.16.166    

hm, ko tau tak hrge ibanez rg350dx/rg370dx?? aku tgh mngumpl duit nk bli.. heh..

Epong said,

3-11-2008 in 02:40:59 at 60.48.149.162    

umm.. korean/indonesian made aku tgk ari rm1590 buleh dapat kat The Guitar Store depan Leisure Mall Cheras. Tapi kalu nak RG Prestige, maybe dalam rm2700 macam tu..

Stone said,

3-11-2008 in 03:45:50 at 121.120.149.45    

gi try usha kat chambers di sungai wang. aku beli indon 370dx pada rm1500. kawan aku beli 350 ex di bentley bukit bintang also at 1500.

agus said,

3-11-2008 in 05:15:16 at 218.111.193.34    

Bentley nyer harga:
S470 – RM 2550
RG 350EX (white) – RM 1690
RM 350DX (black) – RM 1550
RG 2550EX Prestige – RM 3950
PGM301 Paul Gilbert Signature – RM 5990

latest price aku dapat dari bentley

agus said,

3-11-2008 in 05:16:24 at 218.111.193.34    

sorry RG 350DX bukan RM 350DX… hahaha

agus said,

3-11-2008 in 05:17:11 at 218.111.193.34    

mahu angkat prestige ka?… kalu ada 4000 ringgit buleh aa.. hahaha…

Epong said,

3-11-2008 in 06:26:03 at 60.48.149.162    

bentley tadak Prestige daa.. aku nak order pun die kate takleh nak entertain.. ntahpape ntah.. tapi pegang dealership.. aku contact The Guitar Store ok jek. tinggal nak kena bayar 30% deposit..

MaTt said,

3-11-2008 in 08:37:49 at 60.53.63.58    

aku nih student lagi maa, botak ler paler aku nk angkat prestige…. aku duk kt klantan, kt sni mhal, rg350dx dlm rm1700, tu pn jrang ader…

Epong said,

3-11-2008 in 11:27:50 at 60.48.149.162    

haaa.. kalu ko dok kelantan, ko kontek agus. Suruh die bawak balik raya nanti. kalu duit tak cukup pun die buleh support.. tokeh oil and gas tuuuu!

luffy said,

3-11-2008 in 15:20:10 at 202.186.45.190    

aku ade Gio 170 jer. apsal intorduction? hehe

MaTt said,

3-11-2008 in 18:16:38 at 60.48.66.78    

aku dlm bln 6 kot smbung study blek… tu pn klau pass interview… mybe kat shah alam… nk pkai duit pnjaman ptptn ler nk bli… kih3..

agus said,

3-12-2008 in 01:52:13 at 218.111.193.34    

hahaha.. banyak aa ko punya tokeh.. anak aku nak makan apa?
ape2 hal pun.. RG mmg best… sejak first time aku pegang RG masa kat A-level kat UK dulu sampai laa nih.. rasa cam best je.. hahaha

Epong said,

3-12-2008 in 01:59:25 at 60.48.149.162    

beli pakai duit PTPTN? huih.. biar betul.

luffy.. pasal tak cukup detail..

apa daa agus, beli je satuuu! aku beli S Prestige.. pastu kita jamm laa..

agus said,

3-12-2008 in 02:57:24 at 218.111.193.34    

hahaha… boleh aa… hari nih gaks aku gi beli… RG 2550 EX Prestige… hahahaha

Hafiz said,

3-12-2008 in 10:58:41 at 60.50.129.6    

RG yang kidal xde ke kat bentley abg epong???? hehehe…eh???saya dengar cerita gibson pun ada yg fake…tolong tunjukkan ckit apa perbezaan gibson ori ngan fake punye…klo ESP ada yang fake ke???

MaTt said,

3-12-2008 in 14:26:31 at 60.53.56.232    

1 sem bleh la dlm rm2500 kot… tolak2 sume, ckup kot… haha..

luffy said,

3-12-2008 in 14:59:02 at 202.186.45.190    

aku bli GIO aku pon gne duit PTPTpu awal sem ni, skali ngan amp. skang aku tgh ikat perut…cam nyesal lak bli cpat2…

luffy said,

3-12-2008 in 15:57:54 at 202.186.45.190    

btw GRG170DX

Hafiz said,

3-12-2008 in 23:39:36 at 60.50.129.6    

GRG170DX…tu lefty ke???ada jual kat bentley yerk???

luffy said,

3-13-2008 in 01:29:25 at 202.186.45.190    

akunye x. tp mdel ni mmg ad 4 left-handed klu x slp aku r.x pnah g bentley pon. aku tgk kat lelong.com.my. klu aku jd ko aku plih mdel lain sbb bridge die FAT10…

MaTt said,

3-13-2008 in 02:45:06 at 60.51.75.34    

klau model gio, GRG270 n GRG220 jer yg pkai floating bridge… tp klau nk men btol2, baek amek model RG jer… gio kureng skit tp murah..

luffy said,

3-13-2008 in 04:07:17 at 202.186.45.190    

GRG170DX pon floating bridge gak..klu lyak utk diklsifikasikan sbg floating bridge la hehe… n sbab bridge yg power ni la aku rse nyesal sbb pilih ni drp RG321 tme nak bli dlu…

Hafiz said,

3-13-2008 in 05:16:21 at 60.50.129.6    

ooooo…saya ngah cari gitar jenis ni sebagai “MG” band saya nanti:

1.Warlock NT (BC.Rich)
2.Forest-GT & Horizon III (ESP)
3.RG370DXL & RG350DX….klo due2 ni ada lefty (Ibanez)
4.E-CY-165CTM (Edwards..sub-com ESP)

ni choice saya la…tapi lum tentu dapat sume ni…tapi klo dapat RG’s,Warlock n ESP’s pun dah cukup….

Hafiz said,

3-13-2008 in 05:25:10 at 60.50.129.6    

abg epong klo nak order dari kedai mcm mne??? siap hantar sekali ke???saya duk muar,johor…the guitar store tu leh order guitar brand bawah company ESP x???contohnya mcm Grassroot…boleh x???

Epong said,

3-13-2008 in 06:21:43 at 60.48.149.162    

hafiz, selalunye kena gi collect kat kedai tu. The Guitar STORE tadak ESP. ESP, Jackson, LTD kena carik kat The Guitar COLLECTION.

Though aku rasa ko buleh gak order through The Guitar STORE sebab die ade dealership rights untuk ESP gak..

tgk kat sini..

http://www.theguitarstore.com.my/

Epong said,

3-13-2008 in 06:57:54 at 60.48.149.162    

aiseh luffy.. aku baru terperasan la ejaan tu salah.. intORduction.. muahahahahahah!

Hafiz said,

3-13-2008 in 12:42:46 at 219.95.199.52    

abg epong …nak minx pendapat skit ni..katakan la klo saya beli RG370DXL n Warlock NT….saya order dari kedai the guitar store… rasenye berapa harga due2 jenis gitar nie??? berapa lame bende tu leh arrive m’sia???
cuba berikan pendapat anda tentang soalan saya ini…cheh!!! dah mcm ambil kertas soalan BM plak..hehehe

Epong said,

3-14-2008 in 00:23:14 at 60.48.149.162    

RG kalu bukan PRESTIGE setakat 370DXL boleh dapat in store samada kat The Guitar Collection atau Bentley. Tapi kalu Warlock tu aku tak sure. Nanti aku surveykan..

Hafiz said,

3-14-2008 in 03:04:22 at 219.95.199.52    

ok….terima kasih abg epong…

Epong said,

3-14-2008 in 08:16:57 at 60.48.149.162    

hafiz.. Grassroot G-HR-49QM harga RM3000.. stock available.. kalu G-7-56MR harga RM6000.. kena book

Epong said,

3-14-2008 in 08:20:31 at 60.48.149.162    

BC Rich Warlock price RM1000++

Hafiz said,

3-14-2008 in 10:10:25 at 219.95.199.52    

eh???ni sume ni ada stock lefty ke kat kedai tu???…waaa banyaknye…..terima kasih abg epong..

Hafiz said,

3-14-2008 in 10:45:00 at 219.95.199.52    

eh??lupa nak tanye RG plak mcm mne ade stock??kat kedai mane satu ni abg epong???the guitar store ke??..guitar collection???

Epong said,

3-17-2008 in 00:37:32 at 60.48.149.162    

the guitar store.. lefty aku tak tanya plak.. biasanya ada tapi tak semua model..

Hafiz said,

3-17-2008 in 06:28:12 at 60.48.203.24    

oooo…mcm tu terima kasih abg epong….

anje said,

6-23-2008 in 13:36:18 at 60.54.64.221    

ala maTt…aku pun ngah ngumpul duit ni nk beli,RG350Dx..RG350DX dlm 1500 la….tpi made indon yg banyak….

Epong said,

6-24-2008 in 00:31:26 at 60.48.149.162    

anje, at least usha yg korean made la..

unionblade said,

6-27-2011 in 15:24:53 at 203.82.94.36    

salam.aku ada s270 buatan korea. model 1987. beli second hand dr member….ntah roker mana punya agaknya pemilik pertamanya. not bad, cuma floydrose pesen lama, x stabil la.

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy