Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

22 Users Responsed To " An Interview with Karl – part 2: GUITAR "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

under18 said,

2-15-2008 in 03:17:52 at 60.54.70.81    

nie aku ade soalan nk tya……..

aku nie newbie…..

karl nie melayu ke?????

sowy 4 stupid question……

Epong said,

2-15-2008 in 03:38:31 at 60.48.149.162    

under18,yep.. Karl melayu.. cuma interbiu ni lagi best kalu buat dlm english version..

Hafiz said,

2-16-2008 in 08:02:55 at 219.95.196.24    

nama panjang karl ape??? dia men lead guitar ke???

Epong: yes, Karl is the lead guitarist, hence, THE MAN!

stone said,

2-16-2008 in 10:11:45 at 211.24.238.2    

pong, satu benda yang aku memang tak reti ialah writing songs. cuba kau bagi aku tips sikit boleh? ke kau gi la tanya si karl tu jap.. atau bagi aku no henpon dia aku tanya sendri (acah je).
aku imagine.. kau ada melodi dalam kepala dulu, pas tu kau buat dia punya body and chords etc, masukkan intro, solo, ending.
camtu ke?
aku banyak buat riff yang aku rekod, tapi bila aku try nak jadikan lagu, tetiba cam takde idea. camana ek?

Epong: aku pernah tulis satu entry pasal tips nak buat lagu dulu, tapi nak kena upgrade based on tips dari bro Karl. basically macam yang ko kate tu la. tapi kena tambah satu lagi, like bro Karl said, study music..

edy said,

2-17-2008 in 06:34:02 at 124.82.209.249    

so,the reunion jadi or not.thought cromok will be playing sunburst but they dont.i see cromok at RTW 2004,with that guy edrie on guitar.i thought,wow the guitar sounds harsh.hahahaha.anyway,thanx for the interview,man.refreshing.

Epong: unfortunately it is like what we’re afraid of. There ain’t gonna be a reunion in the near future. But they are working on it and willing to do a reunion if the opportunity comes. susah nak carik sponsor utk band yang dah lama tak release album. and they have other professional commitment. Like bro Karl is currently the Account Director. Sam, i think, is the IT Manager or something related to internet networking. i don’t know about bro Miji though. i’ll ask bro Karl about it..

Epong said,

2-18-2008 in 00:51:09 at 60.48.149.162    

my reply is in GREY.. thanks for asking!

Liana said,

2-18-2008 in 03:33:54 at 211.24.173.2    

aku sker satu je lagu dia..another you hehe..best gler music dia..

Epong said,

2-18-2008 in 06:03:22 at 60.48.149.162    

another you is one of the best songs ever!

WinGs said,

2-19-2008 in 08:26:13 at 60.53.182.255    

another u..aku bkan tak suke..tapi tak abis2 ngn lagu tu je..mcm lagu laen takde dlm cromok yg jnis feling2..lagu the gift ko tau ke..??liana..

agus said,

2-19-2008 in 09:16:43 at 218.111.193.34    

pok agus suka Obsessed ngan The Others…

Epong: hmm.. aku suka Farewell, Metallurgical, Journey.. ummm.. Misty, isk! senang cite semua lagu dalam first three album lah!! Muahahahahah!

edy said,

2-19-2008 in 09:36:43 at 124.82.209.249    

yeah.thanx for the reply epong.well,we can just hope i guess.for the moment,have to listen first 3 albums and watching cromok live in planet hollywood over n over to ‘ubat hati yg kecewa’.huhu.about the guitar,did he really wanna sell it? coz,the hamer sustaniac kinda interesting.no limit of sustain,thats cool.hehe.

Epong: I think he wanted to sell both his guitars. I’m interested in that Charvel Jackson, unfortunately it doesn’t use a suspended bridge, which is one of my important criteria for guitars. i might give it an acception though since it’s Karl’s guitar! but i think the price for the Charvel jackson is beyond my budget..

agus said,

2-19-2008 in 14:13:21 at 124.13.9.69    

I believe Sam is working with Vads…

Epong: VADS? the ICT Service Provider?

Epong said,

2-21-2008 in 01:14:48 at 60.48.149.162    

again.. my replies are in grey

agus said,

2-21-2008 in 01:45:01 at 218.111.193.34    

pakcik aku yg dulu masa keje IBM Tmn Tun selalu sembang ngan dia masa lunch.. seingat aku aa..

edy said,

2-24-2008 in 03:26:51 at 124.82.209.249    

smalam baru tengok vcd search live kat planet hollywood.now i know where bro Karl get all his chop.just take a close look at Hillary Ang playing.well,Hillary is bro Karl ‘idola’ after all.so no wonder laaa.hehehe.

Epong said,

2-25-2008 in 00:26:50 at 60.48.149.162    

well.. if you get a chance to meet your idol face to face and jam with him, you tend to copy some of you idol’s techniques.. i guess that was what happened with bro Karl and Hillary..

madhatter said,

4-2-2008 in 02:45:18 at 60.48.55.153    

Bro, xtau le sama ada aku termiss apa2 info ke apa, tp blh x ko tlg clarify ngan bro karl psl sapa yg main dlm rekording lagu I don’t belong here tu? Sbb ada rumours kata man keedal yg main. Tp style tu aku 99% sure bro karl yg punya. P/s: aku start main gitar sbb bro karl especially lagu I don’t belong here n to read this interview is great! Thx man!

Epong said,

4-2-2008 in 04:05:38 at 60.48.149.162    

umm.. 100% played by bro karl.. 100% cromok’s composition.. i don’t belong here takde trademark man keedal pun.. make your 99% sure to 100%! heheh!
thanks for reading though, aku buat interview ni utk kita semua share info pasal bro Karl.
Rock on!

Epong said,

4-2-2008 in 04:22:40 at 60.48.149.162    

madhatter,

I LOVEEE JAVAIRIA!

cool song, man! i’ve been listening for how-many-rounds-i-don’t-know! very soothing!

ko pakai PC recording ke? ko pakai software ape ek?

and Poured Feeling too.. man.. it’s very relaxing..

madhatter said,

4-6-2008 in 15:51:55 at 218.111.11.232    

hey thx bro.. ada lg org nk dgr lagu aku ek. aku buat recording habis lofi punyer bro. Letak mic komputer rm12 aku dpn amp and winged it (heheh jimmy page punya ayat). Timing, tune, apa semua bkn btol sgt tu hehe. Aku x advance lgsg bab2 home recording ni. Software aku (shhh.. ‘ori’ tau) cakewalk guitar track pro3. Software yg paling senang yg aku tau guna haha! Nak blaja drum prog tp dok cari dfh xjumpa2 lg.

n thx for clarifying psl i don’t belong here tu. Aku sbnrnya 100% sure gak tu, sbb mmg xdgr lgsg man keedalnya trademark tp ada gak suara2 sumbg yg bwk cerita xbetul ni tu yg goyah SIKIT tu.

Epong said,

4-7-2008 in 00:44:10 at 60.48.149.162    

cakewalk tu aku dah try, tapi aku nak kena kaji lagi setting ASIO die, pasal latency sampai 1 second, teruk tuh.. tapi kalu aku pakai GT Player Express latency below 100ms, maksudnya bukan hardware aku la yg slack..
takpe.. nanti aku kaji lagi..

madhatter said,

4-7-2008 in 10:33:28 at 60.52.60.200    

ahh betul2.. latency dia mmg teruk. Aku pun xpandai sgt. Asal buleh rekod je. GT Player Express tu cakewalk gak ke? Apa2 tlg update aku ok. Cubase cam ssh lak nak tmbh2 efek semua (or aku yg xreti heheh) tu yg aku mls guna wpun bunyi rekoding dia better lg.

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy