Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

14 Users Responsed To " Arpeggios and Sweep Picking "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

c|nd said,

2-5-2008 in 02:49:42 at 219.93.98.101    

hmmm.. interesting.. selalu tengok epong main, but tak tau pulak the technical terms untuk menda2 nih..

and here is one example of girly sweeping.. hehe.. dah la cun.. terer pulak tu.. i am sooo jealous..!

http://www.youtube.com/watch?v=nMejjSWStaw

Epong said,

2-5-2008 in 03:40:12 at 60.48.149.162    

ayo.. Cind! i didn’t know you also surf YouTubes! Lori Linstruth, yes.. i’ve seen few of her instructional videos before. ‘Play Like A Girl’ .. great shredder! I can’t do what she can!

mdnaza said,

2-5-2008 in 05:15:39 at 219.94.41.166    

ko bagilah video clip sket…baru betul2 boleh faham…

stone said,

2-5-2008 in 11:52:05 at 211.24.238.2    

siul betul… aku ingat aku dah terer, rupanya pompuan pun boleh malukan aku.. cun lak tu.. kau bujang lagi kan pong?

Hafiz said,

2-5-2008 in 12:20:15 at 60.50.137.113    

lincah giler jari die….saya nak men arpeggios kat gita classic pun susah beb….hehehe….eh? abg epong nak tanye skit apa faktor ug menyebabkan jari kita pantas….selain latihan la….mcm pasal neck ke ape ke??? ade x faktor tu…saya leh men ckit2 laju tapi pasal atas gitar kapok…susah ckit da…kekadang tersentuh gak tali len…kenapa yerk???leh tlong x???

Epong said,

2-6-2008 in 00:09:20 at 60.48.149.162    

mdnaza, lambat sket la..
stone, heheh.. ada spy kat sini weh. jgn ditanya soalan tuuuuuu!
hafiz, “CORRECT PRACTICE” and “INCREDIBLE LIGHTNESS”.. baca entry tu. tapi memang susah nak develop speed pakai gitar kapok..

Hafiz said,

2-9-2008 in 10:51:07 at 218.111.165.21    

abg epong nak tanya ckit le…. boleh ke klo kite pakai arpeggio wat lagu shreds???? saya teringin nak jadik mcm man kidal coz saya ni kidal…. hehehe …tapi lum master lagi .. hehehe.. someday da…

Epong said,

2-11-2008 in 00:34:14 at 60.48.149.162    

shred memang selalu apply arpeggio. Tgk list kat ‘The Art of Shredding’

WinGs said,

2-11-2008 in 03:45:56 at 60.54.83.216    

lagu shred..lagu ape tu..??shred tu ape..??

Epong said,

2-11-2008 in 06:14:02 at 60.48.149.162    

WinGs, again.. tgk kat ‘The Art of Shredding’.. shred tu skill daa..

agus said,

2-11-2008 in 09:23:30 at 218.111.193.34    

The Art of Shredding from PANTERA 5th Album.. hahahaha

Epong said,

2-12-2008 in 00:32:57 at 60.48.149.162    

heheh.. the title is so cool i thought i used it for the lesson purposes

mdnaza said,

2-22-2008 in 06:30:43 at 219.94.41.166    

epong, ko tunjuklah video ko pasal shreding…baru nak belajar nie…

agus said,

2-22-2008 in 15:09:40 at 60.53.225.45    

paul gilbert nyer sweep picking lesson yg aku duk guna dapat dari web tuh berkesan sungguh…
gilbert main sket… memula 3 strings… lepas tuh tambah sket 4 string (tambah dua notes)… construc sket2… lepas tuh tambah lagik notes kat high E string… lelama jadi full 6 strings… gempak betul… TECHNICAL DIFFICULTIES ROCKS!

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy