Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

5 Users Responsed To " ALTERNATE AND ECONOMY PICKINGS "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

Afiqme said,

11-14-2007 in 02:08:41 at 60.50.144.240    

Nice lesson & blog~

– afiqme.blogspot.com
– studiobuzz.blogspot.com

balau said,

1-4-2008 in 07:59:56 at 121.120.98.112    

aku baru jumpe blog ni,amat menarik bg beginner guitarist cam aku ni tambah lg dlm bahase melayu,senang sket nk paham…heheh
btw bro,aku nk tanye sket bab alternate dan ecenomy picking ni, yg bro tunjuk tu sume perjalanan picking drpd string atas ke bawah…so camne kalo kite nk alternate atau economy picking drpd string bawah ke atas?nk start upstroke dulu ke downstroke dulu bg setiap string tu?ke jenis picking camni mmg xde?please bg aku phm sket bro…

WinGs said,

1-5-2008 in 09:11:50 at 60.54.5.161    

balau..aku nak nyampok jap..ko bedal je mane2 ko nak..jnji ko slese..donstrok ke upstrok ke..jgn kene strok dah laa..hahah

balau said,

1-5-2008 in 13:11:25 at 121.120.29.232    

ok,tq bro wings….main bedal2 ni mmg aku suke…heheh…tp nk tau gak kalo ade care yg betol kan…tp since ko dah kate camtu,aku teruskan je la bedalan aku ni…heheh

Epong said,

1-7-2008 in 00:31:43 at 60.48.149.162    

balau.. memang betul ape wings cakap.. main bedal jek.. janji ko maintain bedalan ko tu.. kalu start upstroke dulu, dalam lick ape2 pun ko start upstroke dulu.. so ko akan ade style sendiri bile main nanti.. takde cara yang khusus dalam alternate picking.. syarat utama, create style sendiri..

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy