Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

20 Users Responsed To " Picking Techniques and Pinch Harmonics "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

crazecousa said,

9-12-2007 in 21:45:14 at 218.111.213.144    

bro… mengenai fretting hand tu. aku nk tnye sket
mcmana nak main..
contohnye kat tali 6 tu kita start dari fret 3 pastu ke fret 5 pastu ke fret 7 n ke fret 12 ke?
pastu turun tali ke5 pun ikut fret tu gak?

serius aku x paham sgt le bro..
thanks

Epong said,

9-13-2007 in 00:20:17 at 219.94.124.124    

hmm.. bukan.. actually gambo tu cuma nak tunjukkan fret – fret yang boleh buat pinch harmonic pakai tangan kiri.. bukannya solo lick tu..

crazecousa said,

9-16-2007 in 10:38:40 at 218.111.179.151    

bro…request intro PELESIT KOTA – SEARCH
beh siot

WinGs said,

11-4-2007 in 11:52:16 at 60.53.201.71    

epong..apsal aku pnye gentil tak lju aa…cmne nak bgi laju..?? gunekan pergelangan tngan dgn siku..cmne tu..??aku btol2 tak phm laa…

Epong said,

11-6-2007 in 00:56:02 at 60.48.149.162    

gentil tu mende? anyway.. maksud guna pergelangan dan siku tu untuk move masa picking.. kalu dari tali E atas nak ke A pastu D, move the whole siku and pergelangan tangan..

Ross said,

11-7-2007 in 02:22:31 at 60.52.59.122    

ok jugok tuh! pelesit kota sato!!!!

WinGs said,

11-7-2007 in 17:49:38 at 60.53.201.145    

org kampung ckp gentil…omputih ckp picking laa…
tu la dok omputih lagi…haha
dari tali atas ke tali bwh mmg snang…tapi drp tali bwh nak ke atas tu sangkut sket…ade tips ape2 tak…??takde video ke…ko buat aa video sdiri…baru snang aku nak tgk…aniway…
web nih mmg bgus…till den rok on..hahaha

Epong said,

11-9-2007 in 02:31:10 at 60.48.149.162    

video sendiri? hmm.. nanti nanti la tu

Hafiz said,

11-30-2007 in 11:44:59 at 219.95.198.18    

huh??? wei mcm mana nak wat bunyi kereta tu haa???
(vrooom….tu) lebih kurang la…mcm mane nk wat 2???
pkai gitar karen leh ke???

Hafiz said,

12-1-2007 in 00:19:22 at 219.95.198.18    

aslmkum epong…..aku men gitar pkai tangan kiri….kat mana senag nk cari tangan kiri punye hah???

aku cari kat muar…x jumpe….kalau bleh aku nk yang jenis heavy punya….x pn yang karen biasa pn jadik le…asal fret die ade 24…bleh x ko syor kn aku tmpatnye??? leh x….tlong la yerk….mohon dengan sangat…hehehehe…jangan lambat2 sgat…lagi cepat ko bagi thu aku…lgi cepat aku beli gitar 2….hehehe

luqman said,

12-23-2007 in 15:56:56 at 219.93.152.12    

cmne nk plucking ah??especially lgu mlayu

balau said,

1-4-2008 in 10:18:19 at 121.120.98.112    

aku nk sgt blajo wat Left Hand Pinch Harmonics (Picking Hand),tp sshnye nk bunnyik…sbb ape ek?sbb aku pakai gitar single coil murah ke?tp bile wat Right Hand Pinch Harmonics (Fretting Hand) jadik la pulak…

Epong said,

1-7-2008 in 00:34:31 at 60.48.149.162    

pickup? hmm.. memang ade main peranan gak.. tapi kalau ko cakap fretting hand harmonic jadik, so pickup ko memang takde problem la.. No worries balau, practise lagi.. mesti skill tu datang punya..

balau said,

1-7-2008 in 16:55:00 at 121.120.23.100    

ok,you’re right bro epong…practice makes perfect…i’ll practise till the day i die..heheh

Gosh said,

2-11-2008 in 18:53:15 at 203.106.198.93    

weh epong…camne nak wat right hand harmonic ni..satu pe aku x paham..left hand nye aku dapat…ko tulis la step by step nye right hand harmonic

Epong said,

2-12-2008 in 00:34:05 at 60.48.149.162    

hmm.. refer kat gambar tu gosh, takpun tunggu aku upkan video lesson nanti..

Gosh said,

2-12-2008 in 10:44:58 at 203.106.196.226    

camne harmonic right hand tu? petik tangan kanan camne? explanation yg kat atas tu complicated ar..susah nak paham..tulun ar epong

WinGs said,

2-12-2008 in 12:20:44 at 60.53.197.147    

Gosh oii..kalo ko nak cpat..ko pgi bukak utube…ko tulih pinch harmonic..ko pilih je mane2 satu..tpi pande2 la ko phm ckp omputih tu..hahaha

agus said,

2-13-2008 in 05:51:45 at 218.111.193.34    

teringat kat lagu debunga wangi by lefthanded… opening riff ada right hand harmonics… hahaha…

agus said,

2-13-2008 in 05:53:30 at 218.111.193.34    

by the way.. sapa ada mp3 lagu lefthanded album Qabul… track Di Lembah Kebendaan… aku tengah pulun cari lagu tuh… kalau ada kasik tau… hahaha

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy