Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

13 Users Responsed To " PC RECORDING "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

agus said,

6-22-2007 in 11:39:42 at 193.79.170.115    

boleh beli nih.. cam best je… murah lak tuh…

Epong said,

6-25-2007 in 00:33:55 at 219.94.124.124    

alaa.. taraf2 nko beli la yang mahal sket..

nak tgk demo mai umah aku ek?

KPD said,

6-30-2007 in 04:01:14 at 61.6.221.140    

wei… bro. been a long while since.. eheheheh.. biler nak jam nih… coming this July… heheheheh

virus said,

7-21-2007 in 12:14:19 at 218.111.169.11    

epong ko x bukak class music ke? aku bminat nk jd anak murid ko..

lele said,

8-10-2007 in 03:46:24 at 210.187.51.53    

weh epong kalau nak guna laptop boleh tak main gitar dgn JamLab tuh?n kalo boleh ada letency or x?aku org sabah tp skng nga stadi kat perlis so ak rase berat jgaklah kalo nak bwk amp aku p perlis tu hehe tq 4 ur help.lg 1,hang tau ker tempat kdai muzik yg paling hampir ngan perlih ni jenuh ak cari last2 1 kedai ja yg ada tu pun cukup2 mkn jer pny kdai

Epong said,

8-17-2007 in 07:41:00 at 219.94.124.124    

umm.. lele..

tak sure lak aku kalu pakai laptop.. kena tgk memory ngan processor punye speed dulu la kot..

lele said,

8-22-2007 in 02:03:38 at 210.187.51.49    

aikk jadi maksudnyer boleh ker x 2 epong?kalo Ram laptop ak 1GB n processor 1.8 ghz ok tak?nak tau nie sbab nti ak bli jamlab xleh pakai haru 2..

Epong said,

8-30-2007 in 08:23:10 at 219.94.124.124    

lele,

technically buleh, semua syarat dah cukup.. tapi aku tak tau camana outcome die.. better tanya dulu kat orang kedai tu aaa..

arin said,

10-1-2007 in 06:08:54 at 202.122.154.27    

salamm..
epong. . ada demo/sample distortion yg dah record pakai GT Xpress. nak try dngr. aku dah pakai Amplitube, GuitarRig2. mana tau GTXpress lagi heavy&metal dia punya distort

Epong said,

10-2-2007 in 00:27:31 at 219.94.124.124    

umm.. nanti aku try generate demo sound pakai GT Express.

Hafiz said,

11-29-2007 in 01:24:06 at 219.95.198.18    

hmmm….brepa hrganya????

sani said,

6-5-2010 in 19:47:43 at 203.82.80.108    

bro..kalo tgok gambo studio rtekoding slalunya guna dua monitor komputer sebelah2. apa benda tu? crite la siket..nak tau gak.da cuba record guna adobe audition 3..tak berapa jadi mukin x betul mixing kott!!

Epong said,

9-17-2010 in 17:29:02 at 110.159.121.1    

tu combine 2 display guna satu PC.. utk recording nak kena tgk wave form utk sound tu.. and satu lagi utk monitor bende2 lain plak.. guna satu display kalu cramp sgt nanti..

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy