Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

7 Users Responsed To " Correct Practise? "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

mdnaza said,

6-7-2007 in 09:39:46 at 219.94.41.166    

aku practice2 pun lenguh jugak :)
kdg2 aku practice sampai jari aku pancit (cam lari 100m plak).

* tips – 10 to 15 mins
1) warm-up practice guna scale chromatic :)
2) finger 1 2 4 and 1 3 4 (up and down)
3) try to increase speed (slow2la brader)
4) and finally try to use alternate picking (nie yang buat petik key tu jadi laju). ->* aku pun masih new dlm bidang nie. belum lagi story pasal sweeping.

epong, ko tolong sambung…

Epong said,

6-8-2007 in 02:30:02 at 219.94.124.124    

good practise tu!

aku nak sambung bab shredding nak kena tunggu gitar ok dulu.. nak include video..

dakwan said,

10-10-2007 in 09:23:36 at 60.51.11.90    

nk master arpeggios slain dr mende len camne arrrr..??

dakwan said,

10-10-2007 in 09:25:20 at 60.51.11.90    

dah pnat men sweer tp kantoi gak…leh ksi advise..
ksi not yg leh djdikn pnduan ke???

dakwan said,

10-10-2007 in 09:26:13 at 60.51.11.90    

men sweep..

Epong said,

10-17-2007 in 05:51:18 at 60.48.149.162    

nanti aku cover part tu.. nak tulis kat sini panjang sangat..

WinGs said,

11-7-2007 in 18:03:25 at 60.53.201.145    

pratis pun kene ade care die ke…
slalunye aku men gita 4 5 jam..
tpi takde ape2 improv pon…jari takde mslah sngt aa..
yg mslah die picking aa..
tpi bleh tak ko tlis bahse mlayu je…nak tulis bhse asing aku tak phm sngt aa…bek ko men lagu org asing..bes pun bes..
nak tnye sket…tablature tu ape…??

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy