Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

32 Users Responsed To " MAY – PELAYARAN "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

mdnaza said,

6-4-2007 in 08:03:03 at 219.94.41.166    

wow, nie boleh balik test nie.
*Epong, aku nak request lead (May-Dalam Kembara).
Ko kasi dlm bentuk text TAB pun boleh.

Epong said,

6-4-2007 in 08:30:25 at 219.94.124.124    

Dalam Kembara? tgk dulu la.. insyaAllah nanti aku buat..

mdnaza said,

6-4-2007 in 09:46:23 at 219.94.41.166    

ok. tq. ko nak tak GP5 (malay) punya link ?

Epong said,

6-5-2007 in 00:16:52 at 219.94.124.124    

boleh gak.. letak je la.. boleh aku add kat blogroll

mdnaza said,

6-6-2007 in 02:10:47 at 219.94.41.166    

aku rasa2 kan macam lesson pentatonic tu, bagi real example. ok, contoh lagu pelayaran may (solo ending) guna C Pentatonic.

C pentatonic

e|-8-p5–5——————————————–B|——8–8-5-8-p5—5——————————-G|——————7—7-5-7-p5—5——————D|——————————-7—7-5-7-p5–5——A|——————————————–7–7-5–
E|—————————————————7

mdnaza said,

6-6-2007 in 02:49:08 at 219.94.41.166    

dalam lagu May pelayaran nie, dia guna arpeggio kat solo
P.M

e|-7—–7—–7———————-
B|—8—–8—–8–8——8——8—
G|—–9—–9——–9——9——9-
D|———————-10—–10—–
A|————————————
E|————————————

*kalau main speeding, nie bab yang aku lomah nie…:(

Epong said,

6-6-2007 in 06:56:29 at 219.94.124.124    

ha’ah ek.. macam tu lagi senang.. thanks dude!

Net said,

6-6-2007 in 10:27:36 at 60.52.141.9    

assalamualaikum…

kat sini bleh mintak ke tab2 lagu. klu bleh nak lagu Search – Kejora & pawana. minat giler ngan lagu nie tp x reti nak cari. Dowh lama main pun x reti2 lagi. ;)

Epong said,

6-8-2007 in 02:41:21 at 219.94.124.124    

hmm.. net.. pawana aku berminat nak tabkan.. tapi kejora.. kureng sket la.. aku minat buat tab lagu laju2 jek.. heheh!

Net said,

6-8-2007 in 09:00:10 at 60.52.141.9    

sama la aku minat lagu laju2 gak. tp kdg2 layan lagu rock jiwang pun best gakk..ahakss. nnt klu ada ada pawana tu leh la aku practise. btw mmg best site ko epong. susah nak jumpa web2 gitar malayu cam nie. You wrock!! (puji ada makna nih..kekeke)

~Net~

Epong said,

6-10-2007 in 23:58:23 at 219.94.124.124    

HEHEH! tenkiu net! terkembang skejap..

pawana nanti dulu ek? aku nak tabkan lagu ella dulu.. dalam pembikinan..

lagu yang slow tu.. ape kate kalu aku buatkan part solo ngan fill jek? buleh tak? takyah la nak tabkan satu lagu..

p/s: mencabar siul lagu ella – ‘kesal’ nih..

mdnaza.my said,

6-11-2007 in 02:56:25 at 219.94.41.166    

yezza. part solo ngan fill je yng penting.

yan said,

6-11-2007 in 04:39:55 at 60.48.44.19    

eloo brader epong…baguih ler blog ekau ni..byk gak ilmu den dapat…hoho…boleh ke nak submit tab kat ekau ni…?

Epong said,

6-11-2007 in 04:50:38 at 219.94.124.124    

yan.. tenkiuk!!

boleh.. ape salahnye.. GP5 ke? satu lagi tempat yang ko leh submit kat matkong punye website.. ade kat blogroll aku..

mdnaza, kalu camtu sonang kojo den..

haqiem said,

6-24-2007 in 03:54:48 at 210.186.202.15    

leh x mintak tab solo diari seorang lelaki by pretty ugly

Epong said,

6-25-2007 in 00:35:15 at 219.94.124.124    

pretty ugly? umm.. aku tak dengar la lagu2 band baru ni.. but anyway.. sape yang ade kat sini kalu tau lagu tu boleh la tolong haqiem ek?

Net said,

6-25-2007 in 07:24:21 at 60.52.141.9    

Supp!! epong. Molek jugak tabkan solo

Dean Iskandar said,

8-13-2007 in 09:01:10 at 219.95.175.27    

Bro… Bagus blog anda.***** !!. Kalo free tabkan Gemala Saktiku – Wings boleh ka?

crazecousa said,

9-9-2007 in 07:48:59 at 60.49.79.255    

bro epong… request tab pawana bleh?
nak gp5 kalau bleh hehe

Epong said,

9-10-2007 in 04:55:30 at 219.94.124.124    

pawana? buleh.. nanti aku buatkan.. bulan pose nanti aku fulltime depan pc.. insyaAllah aku tabkan..GP5? sudah musti!! apa barang .txt.. heheheh!

crazecousa said,

9-12-2007 in 21:20:40 at 218.111.213.144    

hehe thanks bro..dh xsabo nak menyengat nih hehe
pawanaaaaaa yearghhhh

HUSIN said,

12-9-2007 in 10:19:49 at 203.121.63.196    

Epong lagu cromok kau tak minat ker. Dah lama aku cari tab cromok tapi tak jumpa…nak cari sendiri bukannya pandai sangat. Dia punya riff pun main hantam aje asal bunyi lebih kurang. Solo tu jauh sekali lah. Buleh tak kau tab kan lagu2 cromok?

Hafiz said,

12-9-2007 in 11:13:36 at 60.49.79.160    

husin…..klo nak tab die dah ada kat matkong.cjb.net…
tapi kene pakai guitar pro la…baru leh pakai…

HUSIN said,

12-9-2007 in 13:42:45 at 203.121.63.196    

oh ye ker. aku ada gak try masuk dalam matkong web tapi kene block by company firewall. nanti aku cuba kat umah. tapi aku lambat lagi balik umah…anyway tq bery muchlah hafiz.

haqiem said,

12-24-2007 in 09:50:47 at 203.106.209.9    

bro..watla tab lagu rock2 lame…

WinGs said,

3-29-2008 in 15:58:51 at 60.53.204.22    

pong..bole ko tabkan lagu brother tak..dri mlmsten..pehh dlm feling lagu tu.. ade mkne disbalik gita yg diptik

Epong said,

3-31-2008 in 00:21:19 at 60.48.149.162    

brother? aku tak dgr lagi.. nanti aku try dengar.. actually sekarang ni aku tgh tabkan dua lagu, StormRider – Arrow of Time ngan Pop Voruvit (Thai Shredder) punya demo.. aku baru nak siapkan rythm ngan drum, solo belum masuk lagi.. nanti kalu time aku review dulu ek?

Epong said,

3-31-2008 in 04:52:46 at 60.48.149.162    

Wings, tab brother dah ade kat ultimate guitar la.. ko google je.. sure jumpa punya..

WinGs said,

3-31-2008 in 13:39:01 at 118.100.147.149    

aku dah tgk kat ultimate gita tu..tpi die ade sparoh je.tkpe nnti lpas abis ko buat lagu yg 2 tu ko buatkn tab broter..tolong aa..tpi camne ko buat tab ni..??ko amik kat ultimat gita ke ko denga atau carik sndiri..??

Epong said,

4-1-2008 in 00:18:20 at 60.48.149.162    

ye ke? ok.. nanti aku try tabkan yang separuh lasgi tu.. atleast kalu timing ngan rythm dah ada senang sket nak buat.. sambung aje..
best gak lagu Brother tu, walaupun aku tak berapa minat ngan lagu2 malmsteen.. heheh! Agus tu penggila Malmsteen tuuu!

agus said,

4-1-2008 in 07:39:48 at 218.111.193.34    

aku nyer buku tab malmsteen dalam bahasa jepun.. kalau berani try aaa.. hahaha.. tapi full.. dengan drum.. ngan bass line semua ada.. made in japan brader.

Epong said,

4-2-2008 in 00:12:06 at 60.48.149.162    

agus.. scan la.. heheh! aku translate masuk Guitar Pro nanti.. amacam?

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy