Gelanggang Gitar – Revolusi Gitaris Malaysia

The place to share, learn and definitely improve your guitar skills

16 Users Responsed To " THE ART OF SHREDDING! "

Subsribes to this topic Comment RSS or TrackBack URL

jach said,

9-8-2007 in 18:34:07 at 202.170.56.243    

kalo nak aplly arpegio nak kena apply legato ka slalu main tak aplly legato…
mcm nak improve arpegio.. problem time nak naik ja lmbt ckit..

Epong said,

9-10-2007 in 04:53:02 at 219.94.124.124    

jach.. tu nanti aku cover dalam picking technique.. bulan pose ni aku start balik blogging pasal full time dok opis..

jach said,

9-13-2007 in 10:29:09 at 202.170.56.243    

blei tak bagi tablature lagu end or the beginning kalo bleh guna format GP5 la…. part yang hujung 2 tak dapat lg.. bila dia start tapping…

airtalk said,

10-15-2007 in 17:49:46 at 60.53.108.67    

Allo bro. Nih aku nak tanya sket.

1. Camner arr nak wat bunyi ‘menjerit’ macam dalam lagu Debunga Wangi – Lefthanded (intro). Pening arr!!!

2. Aku masih amatur so aku nak tanya camner nak mempercepatkan jari sebagai Lead Guitar. Contohnya solo lagu I Don’t Belong Here – Cromok memerlukan kecepatan jari. ader exercise yang boleh bro recommend kat aku.

Epong said,

10-17-2007 in 05:47:51 at 60.48.149.162    

1. aku ade bagitau kat part pinch harmonic

2. exercise.. umm.. aku baru letak sket kat altenate picking.. tapi biasanya kalu nak laju, practise kena lebih sket.. tadak shortcut..

Hafiz said,

11-30-2007 in 23:59:13 at 219.95.198.18    

waaaa…banyak 2…leh x kalau ko bgi kan aku 1 set tu…..semua latihan 2 hehehehe

hmmm….sweet picking 2 mcm mne???

Epong said,

12-3-2007 in 01:10:05 at 60.48.149.162    

hafiz, sweeP picking.. bukan sweeT picking.. nanti aku cover topic nih

agus said,

12-4-2007 in 01:00:24 at 218.111.193.34    

sweet pun sweet aaa.. janji ROCK.

WinGs said,

12-4-2007 in 06:07:42 at 60.53.186.240    

hahaha

Hafiz said,

12-4-2007 in 06:29:45 at 60.53.14.17    

gua sokong lu agus….sweet pn sweet la…janji ROCK!!!

agus said,

12-26-2007 in 03:31:37 at 218.111.193.34    

Aku nyer favourite song… best Mr. Crowley version so far…. ROCK ON…. http://www.youtube.com/watch?v=Zi4nXSwDYTc

Epong said,

12-27-2007 in 03:14:25 at 60.48.149.162    

agus, aku memang respek mamat ozielzinho ni! semua video die aku dah download dah! heheheheh.. tab die satu jek aku takde.. Vaso Quebrado.. huuuuu.. sape ade?

agus said,

12-27-2007 in 03:41:25 at 218.111.193.34    

ape pun lagu yg diaorang dok cover… mesti ada malmsteen nyer style arpeggio… sound phrygian… hahaha… Mr Crowley ke…. lagu mankidal ke…

Malmsteen Da Masta

Hafiz said,

12-27-2007 in 08:53:38 at 218.111.167.163    

wei leh pas2 x sape2 ade tabs ozielzinho???semua sekali la yerk klo nak bagi..hehehe…baru ada cross ngan illusion…hehehe….far beyond the sun pun dah de gak…sape2????

WinGs said,

5-10-2008 in 04:52:18 at 60.54.6.163    

skill2 yg ko tnjuk rasenye semue dah ko blogkan..tpping bending apegio lagi lagi..tpi string skipping tu bile ko nak blogkan..??aku tgk kat utube hape tak paham..haha

Epong said,

5-12-2008 in 00:37:55 at 60.48.149.162    

nanti aku try buatkan string skipping punya entry. bending, arpeggio tu semua aku akan buat video.. insyaAllah
.

Speak Your Mind

 Username (*so i know)

 Email Address (*will not be published)

 Website (*just curious)

Please Note: Moderation maybe active so there is no need to resubmit your comment. just sit back and enjoy